вівторок, 23 січня 2018 р.

Свята у січні


25 січня - День Тетяни та День студентів
У цей день православна церква вшановує святу великомученицю Тетіану Римську.
Народилася свята Тетіана в Римі близько 200 року в сім’ї вельми знатних римлян-християн.
У той час у Римі було багато язичницьких храмів і, яка подія б не відбувалася, всі мали принести жертвоприношення. Христини ж вважали це зреченням від Христа. Тому вони ухилялися від участі в таких святах.
Коли почалися гоніння на християн, язичники схопили і святу Тетіану. Змушували її принести жертву Аполлону. Але під час її молитви статуя впала і розбилася.
Після чого Тетіану судив сам правитель Риму. Її жорстоко катували, кидали до в’язниці, намагалися втопити і заганяли у клітку до лева.
Тетіана завжди залишалася непохитною та молилася Христу.
Згодом Тетіані було винесено смертний вирок – усікновення мечем. Але язичники так і не змусили Тетіану молитися їхнім богам.

Пізніше юну християнку Татіану Римську проголосили святою, а день її смерті 25 січня став Тетяниним днем.
У цей день всі жінки, які названі ім’ям Тетяна (в перекладі з грецької Татіана означає упорядниця) відзначають день ангела.
Мощі святої мучениці Татіани зберігаються в Свято-Успенському Псково-Печерському монастирі. Ікона святої мучениці Татіани з часткою мощей знаходиться в Новоспаському чоловічому монастирі.

1 коментар:

  1. Пан Педро та його інвестиційне фінансування допомогли мені отримати фінансування мого проекту з поверненням ставки 2% в обмін на суму позики в розмірі 500 000,00 євро для фінансування мого проекту, і це було дуже швидко та безпечно, тому я раджу всім, хто тут шукає позики або інвесторів, зв’яжіться з паном Педро за WhatsApp:+1-863-231-0632 Електронна пошта: pedroloanss@gmail.com
    Дякую.

    ВідповістиВидалити